Voinko kytkeä lampun itse? Onko se turvallista? Miksi valoa ei tule tai miksi ei pistorasiaan tule sähköä? Miten tämä pitää laittaa? Mitä nämä kaikki johdot ovat? Miksi sulake palaa jatkuvasti? Mistä suunnitelmat? Mistä hyvä tekijä sähkötyölle?

 

Omakotitalot

Uuden omakotitalon ensimmäinen sähkötyö on liittymä sähköntarjoajan verkkoon ja työmaasähkön rakennus. Työmaasähköt pitää aina olla vikavirtasuojakytkimen takana. Viimeistään tässä kohtaa kannattaa panostaa sähkösuunnitteluun, joka on perusta tuleville sähkölaitteistoille. Kannattaa miettiä valaistusratkaisut, lämmitysjärjestelmät ja muut sähkölaitteet. Antenni- ja atk-kaapelointia ei myöskään pidä unohtaa. Ammattilaisen suunnitelmissa otetaan huomioon edellämainitun lisäksi myös toimivuus, näyttävyys ja laitteiston kuormitus. Lisäksi on myös hyvä muistaa verkkovarmenteiset palovaroittimet ja kohteeseen voidaan lisätä myös rikosilmoitusjärjestelmä.

Omakotitalon saneerauksessa työt alkavat työmaasähkön rakentamisella ja remontoitavan alueen sähkölaitteiden purkamisella, niin ettei niistä aiheudu vaaraa työn aikana. Samalla suunnitellaan toteutus uusille asennuksille.

 
 
 

Rivitalo- ja kerrostalohuoneistot

Keittiö-, kylpyhuone- ja saunaremontissa tai koko asunnon saneerauksessa kannattaa sähköasentajaan ottaa yhteyttä hyvissä ajoissa. Työ alkaa suunnittelulla ja sähkölaitteiden purkamisella, jotta rakennustyö on turvallista toteuttaa. Asentajat ottavat huomioon myös tarvittavat muutokset sähköjohdotukseen ja -keskukseen. Kaikki pistorasiat ja märkätilan sähkölaitteet pitää varustaa vikavirtasuojakytkimellä.

Käänny ammattilaisen puoleen, ja  kysy lisää soittamalla tai lähettämällä meille sähköpostia.